20 mei, 2010

gaswolkjes van holle bolle gijs

Elk gaswolkje dat uit het lichaam van een politicus ontsnapt wordt ijlings gepubliceerd via radio, tv en kranten in Aruba. Of het nou uit zijn/haar bek komt of uit de andere kant, dat maakt niet uit. Het gereutel stinkt van beide kanten even hard. Gelukkig vervliegt het snel in de passaatwind en de penetrante geur blijft ook niet hangen in het geheugen. Dat hopen de politici en hun 'spin doctors' althans, want als er hevig gereuteld wordt, zoals in de laatste maanden, is het uit de wind (daar waar de media zich voornamelijk ophouden) slecht te harden en wordt iedereen misselijk.
De oorzaak van het gereutel is natuurlijk een slechte spijsvertering. Er wordt veel meer in het spijsverterings-systeem gestopt dan er uitkomt. Onder normale omstandigheden wordt het verschil tussen 'input' en 'output' omgezet in energie en groei, welke leidt tot productieve prestaties. Bij onze politici is zulks echter niet het geval. Er is slechts hevige constipatie die toeneemt met de tijd. Dus: hoe langer zij politici zijn, hoe erger de constipatie, hoe harder het gereutel en hoe erger de stank.
De locale media doen er goed aan dit te beseffen en hun aandacht en schaarse middelen aan te wenden voor zaken die er wel toe doen. Daarom, mensen van de media, doe ik u het verzoek toekomen de deuren wijdopen te zetten en een frisse wind te laten doorwaaien. Bij voorbaat mijn dank.

Geen opmerkingen: