18 juni, 2010

de vinger (a.k.a. the birdie)

De voorzitter van onze nationale 'Muppetshow', de Arubaanse Staten dus, is na een dik half jaar vechten tegen de bierkaai tot de conclusie gekomen dat er geen eer te behalen valt aan het leiden van een parlement dat merendeels bestaat uit rancho-makaken, leugenachtige soepkippen, brazil-bavianen, zomede werkschuwe elementen die bij geen enkele werkgever meer welkom zijn en die zeker niet bij fatsoenlijke mensen thuis worden uitgenodigd. Het aantal politici dat de naam verdient in de huidige 'Staten' is op de vingers van een hand te tellen. Echter het zijn al deze 21 lieden die door ons Arubanen zijn verkozen; dus als we oordelen is het oordelen over onze eigen stommiteit.
De (inmiddels ex-) voorzitter meende dat hij door geven van het goede voorbeeld, tesamen -,  en met medewerking van de vier overige politici die wel beschikken over  voldoende inwendige beschaving en geestelijke bagage, er wel in zou slagen de Staten naar behoren te laten functioneren, i.e. het controleren van het landsbestuur en het nemen van besluiten over de verdere verbetering van het Land en de Spelregels.
Echter, na de zoveelste laagbijdegrondse aanval van zowel  'sociaal-democratische' als 'christen-democratische' signatuur, houdt hij het voor gezien.. Hij heeft ze allemaal 'de vinger' gegeven. Omdat ie niet op dezelfde wijze wil eindigen als bv Shon A, of Guillermo Trinidad. En gelijk heeft ie. 'Paarlen voor de zwijnen gooien' is het.
Vandaag heeft hij formeel te kennen gegeven zo niet verder te willen met zijn geweten. Ik feliciteer hem met dit besluit. Hij neemt hiermee duidelijk afstand. Hopelijk wordt binnenkort opnieuw een bekwame, integere en adequate voorzitter gekozen. Maar dan eentje die het voornoemde tuig terecht kan wijzen met iets minder scrupules. Eentje die het geestelijke 'jiu-jitsu' voldoende beheerst om tot het uiterste te gaan en erg pijnlijke corrigerende tikken uit te delen. In het belang van het Land. Amen!.

Geen opmerkingen: